0
Je winkelwagen

Koffiebroodjes van de molen

Koffiebroodjes van de molen

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediënten

  • 300 gram rozijnenbroodmix

  • 190 ml melk

  • 20 gram boter

  • 10 gram gist

  • 50 gram rozijnen

  • 50 gram cranberries

  • 50 gram noten (bijvoorbeeld walnoten of hazelnoten)

  • kaneel, speculaas- of koekkruiden

  • 100 gram gele roompoeder + 250 gram water

  • Abrikozenjam

  • 100 gram glazuursuiker

  • Eventueel: een eetlepel limoen- of citroensap

  • Bakpapier

  • Eventueel: spuitzak

Instructies

  • Doe de rozijnen en cranberries in een kom.
  • Hak de noten grof en doe ze bij de gedroogde vruchten.
  • Doe ook de kruiden bij de rozijnen/cranberries en noten en meng het goed.
  • Zet weg tot gebruik.
  • Bereid de gele room met het water zoals beschreven op de verpakking.
  • Bewaar de gele room tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de melk tot lauwwarm en smelt daarin de boter.
  • Maak een deeg van de rozijnenbroodmix, de lauwe melk met de boter en het gist.
  • Dit kan je doen met de machine of met de hand.
  • Het wordt niet een heel stevig deeg, het blijft iets slap.
  • Laat de deegbol even 10 minuten rusten.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, tot een lap van circa 30 x 40 cm.
  • Verdeel de gele room over de deegplak, laat echter steeds circa 5 centimeter van de rand vrij
  • Strooi het rozijnen/cranberrie/notenmengsel erover.
  • Maak de vrijgelaten deegranden iets nat.
  • Rol de deegplak op vanuit de langste zijde en duw de sluitnaad goed aan.
  • Snijd de rol in plakken van circa 2 centimeter dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Laat de broodjes afgedekt circa 45 à 60 minuten rijzen op een niet tochtige, liefst warme plek.
  • Verwarm ondertussen de over voor tot 220 graden (een hete luchtcirculatieoven 25 graden lager).
  • Bak de broodjes als ze gerezen zijn in circa 12 minute goudbruin en gaar.
  • Verwarm de abrikozenjam.
  • Als de koffiebroodjes helemaal zijn afgekoeld kan je ze bestrijken met de verwarmde abrikozenjam.
  • Maak de glazuur door een eetlepel water of sap door de suiker te roeren.
  • Drapeer de glazuur met een lepel over de broodjes of gebruik een spuitzak.
  • Klaar zijn je overheerlijke koffiebroodjes!
Deel op