0
Je winkelwagen

15 Feestelijke Frambood-Chocolade Cakejes

15 Feestelijke Frambood-Chocolade Cakejes

Gang: UncategorizedKeuken: TaartenMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

15

porties

Ingrediënten

  • 1 pakje framboos chocolade cakemix*

  • 200 gram zachte boter*

  • 200 gram ei* (dat zijn 3 à 4 eieren, eventueel aangevuld met water tot 200 gram)

  • Chocoladebavaroise* en/of bosvruchten bavaroise*

  • 500 ml slagroom

  • 2 zakjes ‘Klopfix’ van Dr. Oetker

  • Eventueel: vers fruit ter garnering

  • Papieren cakevormpjes*

  • Een muffinbakvorm*

  • (wegwerp) spuitzak*

  • Spuitmondje*

Instructies

  • Bereiding van de cakejes
  • Bereiding van de cakejes
  • Verwarm de oven voor op 175°c
  • Maak het cakebeslag voor de framboos-chocolade-cakejes zoals omschreven op de cakemixverpakking
  • Doe de papieren cakevormpjes in de muffinbakvorm
  • Vul de cakevormpjes voor circa 2/3 met het beslag
  • Bak de cakejes in circa 25 minuten gaar (test op gaarheid met bijvoorbeeld een satéprikker)
  • Laat de cakejes volledig afkoelen
  • Bereiding van de topping:
  • Voor dit recept hebben wij gekozen voor een halve verpakking chocoladebavaroise en een halve verpakking bosvruchtenbavaroise maar je kan natuurlijk ook kiezen voor één smaak bavaroise.
  • Als je beide kiest kunt je de andere helft bewaren als dessert of voor het vullen van een taart.
  • Maak de helft ( 50 gram ) van de bavaroises zoals beschreven op de verpakking maar klop door de slagroom extra de klopfix (per 250 ml slagroom gebruik je zakje ‘Klopfix’)
  • Doe beide bavaroises in een spuitzak met spuitmond en maak een mooie toef op de cakejes,
  • Garneer eventueel met wat vers fruit
  • Laat ongeveer een uur opstijven in de koelkast voordat je ze serveert
  • En klaar zijn de feestelijke cakejes.

Notities

  • * Verkrijgbaar in Molen de Arend.
Deel op