0
Je winkelwagen

Irish cream taartje

Irish cream taartje

Keuken: TaartenMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

8

porties

Ingrediënten

  • 1 zak Irish Cream cakemix*

  • 200 + 200 gram zachte boter*

  • 200 gram ei* (dat zijn circa 3 à 4 eieren, eventueel aanvullen tot 200 gram)

  • 150 gram glazuursuiker*

  • Sterke koffie, afgekoeld

  • 1 à 2 eetlepels cacaopoeder, naar smaak

  • Kersenjam* (circa 150 gram)

  • Verse kersen

  • Chocoladesnippers*

  • Een springvorm van circa 22 cm doorsnede*, bekleed met bakpapier* of ingevet

  • Spuitmondje* en een (wegwerp)spuitzak*

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (een hete lucht-circulatieoven 25 graden lager)
  • Bereid het beslag voor de Irish Cream cake zoals beschreven op de verpakking
  • Doe het beslag in de spingvorm en bak de cake mooi goudbruin en gaar in circa 60 à 70 minuten
  • Laat de cake volledig afkoelen
  • Maak intussen de mokkacrème
  • Klop de boter luchtig, en voeg beetje bij beetje de glazuursuiker toe
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje, en naar smaak, de cacaopoeder toe
  • Tot slot voeg je per eetlepel en naar smaak de afgekoelde koffie toe
  • Proef tussendoor of de crème al een lekkere mokkasmaak gekregen heeft
  • Snijd vervolgens de cake 2 keer door, zodoende krijg je 3 lagen
  • Op de onderste laag smeer je een dun laagje mokkacrème en een laagje kersenjam
  • Leg de volgende laag er bovenop en smeer ook hier een laagje mokkacrème en een laagje kersenjam op
  • Hierna leg je de laatste cakelaag er op
  • Nu kan je de taart rondom voorzien van een laagje mokkacrème
  • Strooi de chocoladesnippers rondom de taart, ze blijven aan de mokkacrème plakken
  • Doe het laatste beetje crème in de spuitzak en versier de taart hiermee bovenop
  • Tot slot schik je de verse kersen bovenop de taart. Genieten maar!

Notities

  • * verkrijgbaar bij molen de Arend
Irish cream taart
Deel op