Irish cream taartje
Keuken: TaartenMoeilijkheidsgraad: MakkelijkPorties
8
portiesIngrediënten
1 zak Irish Cream cakemix*
200 + 200 gram zachte boter*
200 gram ei* (dat zijn circa 3 à 4 eieren, eventueel aanvullen tot 200 gram)
150 gram glazuursuiker*
Sterke koffie, afgekoeld
1 à 2 eetlepels cacaopoeder, naar smaak
Kersenjam* (circa 150 gram)
Verse kersen
Chocoladesnippers*
Een springvorm van circa 22 cm doorsnede*, bekleed met bakpapier* of ingevet
Spuitmondje* en een (wegwerp)spuitzak*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden (een hete lucht-circulatieoven 25 graden lager)
- Bereid het beslag voor de Irish Cream cake zoals beschreven op de verpakking
- Doe het beslag in de spingvorm en bak de cake mooi goudbruin en gaar in circa 60 à 70 minuten
- Laat de cake volledig afkoelen
- Maak intussen de mokkacrème
- Klop de boter luchtig, en voeg beetje bij beetje de glazuursuiker toe
- Voeg vervolgens beetje bij beetje, en naar smaak, de cacaopoeder toe
- Tot slot voeg je per eetlepel en naar smaak de afgekoelde koffie toe
- Proef tussendoor of de crème al een lekkere mokkasmaak gekregen heeft
- Snijd vervolgens de cake 2 keer door, zodoende krijg je 3 lagen
- Op de onderste laag smeer je een dun laagje mokkacrème en een laagje kersenjam
- Leg de volgende laag er bovenop en smeer ook hier een laagje mokkacrème en een laagje kersenjam op
- Hierna leg je de laatste cakelaag er op
- Nu kan je de taart rondom voorzien van een laagje mokkacrème
- Strooi de chocoladesnippers rondom de taart, ze blijven aan de mokkacrème plakken
- Doe het laatste beetje crème in de spuitzak en versier de taart hiermee bovenop
- Tot slot schik je de verse kersen bovenop de taart. Genieten maar!
Notities
- * verkrijgbaar bij molen de Arend