Speculaas Appeltaart
Gang: TaartKeuken: NederlandsMoeilijkheidsgraad: MakkelijkPorties
10
stukkenVoorbereidingstijd
30
minutenKooktijd
40
minutenVoor het heerlijke avondje!
Ingrediënten
1 zakje Molenspeculaasmix
150 gram boter
1 ei
1,2 kilo appels
50 gram rozijnen
1 eetlepel speculaaskruiden
2 eetlepels geleroompoeder
Handje vol hazelnoten + enkele hazelnoten ter decoratie
200 gram amandelspijs
1 ei
Springvorm 22 à 24 centimeter
Bakpapier
Instructies
- Maak het deeg van de molenspeculaasmix en de boter zoals omschreven op de verpakking. Dit kan een dag van tevoren.
- Leg de deegbol tot gebruik in de koelkast (in plasticfolie verpakken).
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht-cirulatieoven 25 graden lager).
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een grote kom.
- Meng de appelstukjes met de speculaaskruiden, rozijnen, hazelnoten en het geleroompoeder.
- Rol 2/3e het speculaasdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de springvorm met het deeg.
- Verdeel de amandelspijs over de bodem van de springvorm.
- Doe hierna de appelstukjes in de springvorm. Druk indien nodig een beetje aan.
- Maak van de rest van het speculaasdeeg reepjes of een andere vorm om de appel af te dekken.
- Bestrijk de taart met een losgeklopt ei en versier eventueel nog met wat hazelnoten.
- Bak de speculaas-appeltaart in circa 60 minuten goudbruin en gaar.
-
Tuur’s cakemix€ 3,98
-
Gluhweincakemix€ 3,71
-
Advocaatcakemix€ 3,82
-
Pastabloem deluxe€ 3,23
-
Springvorm Ø18 cm rand van 9 cm€ 11,14
-
Boterkoekvorm met mes€ 8,95
-
Maatschepjes voor gist en zout€ 2,25
-
Bavaroisetaart-pakket kokos€ 8,90
-
Bavaroisetaart-pakket cranberry€ 10,10