15 Feestelijke Frambood-Chocolade Cakejes
Gang: UncategorizedKeuken: TaartenMoeilijkheidsgraad: MakkelijkPorties
15
portiesIngrediënten
1 pakje framboos chocolade cakemix*
200 gram zachte boter*
200 gram ei* (dat zijn 3 à 4 eieren, eventueel aangevuld met water tot 200 gram)
500 ml slagroom
2 zakjes ‘Klopfix’ van Dr. Oetker
Eventueel: vers fruit ter garnering
Papieren cakevormpjes*
Een muffinbakvorm*
(wegwerp) spuitzak*
Spuitmondje*
Instructies
- Bereiding van de cakejes
- Bereiding van de cakejes
- Verwarm de oven voor op 175°c
- Maak het cakebeslag voor de framboos-chocolade-cakejes zoals omschreven op de cakemixverpakking
- Doe de papieren cakevormpjes in de muffinbakvorm
- Vul de cakevormpjes voor circa 2/3 met het beslag
- Bak de cakejes in circa 25 minuten gaar (test op gaarheid met bijvoorbeeld een satéprikker)
- Laat de cakejes volledig afkoelen
- Bereiding van de topping:
- Voor dit recept hebben wij gekozen voor een halve verpakking chocoladebavaroise en een halve verpakking bosvruchtenbavaroise maar je kan natuurlijk ook kiezen voor één smaak bavaroise.
- Als je beide kiest kunt je de andere helft bewaren als dessert of voor het vullen van een taart.
- Maak de helft ( 50 gram ) van de bavaroises zoals beschreven op de verpakking maar klop door de slagroom extra de klopfix (per 250 ml slagroom gebruik je zakje ‘Klopfix’)
- Doe beide bavaroises in een spuitzak met spuitmond en maak een mooie toef op de cakejes,
- Garneer eventueel met wat vers fruit
- Laat ongeveer een uur opstijven in de koelkast voordat je ze serveert
- En klaar zijn de feestelijke cakejes.
Notities
- * Verkrijgbaar in Molen de Arend.