0
Je winkelwagen

Kerststol bakken met de broodmachine en in de oven

Kerststol bakken met de broodmachine en in de oven

Gang: OntbijtMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

20

porties
Voorbereidingstijd

2

uren 
Baktijd

29

minuten

Ingrediënten

  • 300 gram rozijnenbroodmix

  • 20 gram verse gist of 10 gedroogde gist

  • 1 ei

  • 100 – 110 gram water

  • Potpourri
  • 250 gram rozijnen, liefst geweld (2 dagen van te voren 15 min weken in water, afspoelen en 2 dagen laten drogen in een vergiet)

  • 50 gram cassata vruchtjes

  • eventueel naar keus: 100 gram gebroken geweekte hazelnoten

  • Vulling
  • 200 gram amandelspijs

  • Afwerking
  • Room dip

Instructies

  • Bereiden
  • De ingrediënten zonder de potpourri in de machine doen
  • Alleen kneden
  • Na het kneden het deeg 15 minuten laten rijzen.
  • Dan de potpourri erdoor knijpen ( niet kneden)
  • Van het deeg een bol maken en 25 minuten laten rijzen.
  • Van de bol een punt maken, deze weer 20 minuten laten rijzen.
  • Met een rolstok of deegroller het deeg platrollen (over de lengte ); de randen iets dikker laten.
  • Leg in het midden de pil spijs en klap het deeg dicht, zodat de twee dikke randen op elkaar liggen.
  • Druk het deeg tussen de verdikking van de spijs en de dikke rand stevig aan.
  • Leg de stol op de bakplaaten doe beide in ee ruime plastic zak tegen het uitdrogen.
  • Laat de stol 60 – 90 minuten rijzen.
  • Afbakken
  • De oven voorverwarmen op de hoogste stand gedurende 15 minuten.
  • De regelknop in de juiste stand zetten: 190°C.
  • De bakplaat in het midden of iets onder het midden in de oven schuiven.
  • Baktijd: ongeveer 30 a 35 minuten.
  • Afwerking
  • De kerststol, als het afgekoeld is, overgieten met room dip.
Deel op