Beschrijving
Een mengsel voor het gemakkelijk maken van de echte Engelse scones.
Ingrediënten
Ingrediënten
tarwebloem, suiker, rijsmiddel(E450,E500), bakkerszout, aardappelzetmeel, invertsuikerstroop, kaliumjodide, tarwemoutmeel, enzymen (tarwe), antiklontermiddel(E535)
Allergenen
Allergenen
Gluten
Recept voor Scones
Recept voor Scones
Je hebt nodig:
- 200 gram boter (op kamertemperatuur)
- 95 gram ei (losgeklopt)
- 160 gram melk
- eventueel toevoegen: 200 gram chocolade callets of rozijnen
Bereiding:
- Laat de rozijnen 10 minuten in heet water wellen.
- Giet af, knijp zachtjes uit en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Voeg aan de sconesmix de helft van het losgeklopte ei (30 gram) de melk en de boter toe. Meng tot een samenhangend deeg ontstaat. Dit kan kleverig zijn. Druk plat/rol het uit tot ongeveer 2cm dikte en strooi de rozijnen er bovenop. Snijd het deeg in 3 gelijke stukken en stapel op elkaar. Kneed dit nogmaals door, om de rozijnen goed door het deeg te werken. Maak nogmaals een plak van ongeveer 2cm dik en leg 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Druk nu met een steker (+/- 5cm) de scones uit.
- Bestrijk de scones tweemaal
- met het overgebleven losgeklopte ei en
- bak af in 7-9 minuten op 210-220 graden.
- Kijk even hoe hard het gaat, ze moeten in principe op vrij hoge temperatuur in korte tijd gaar bakken.
Bezorgen & Retourneren
Bezorgen & Retourneren
Wij verzenden bestellingen op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag!
Bezorgkosten per doos tot 21kg zijn: € 7,87.
Onze producten worden verzonden met PostNL.
Alle voedingsproducten kunnen NIET worden geretourneerd.