Baksoda/ natriumbicarbonaat
€ 3,07
Baksoda/ natriumbicarbonaat wordt gebruikt als natuurlijk rijsmiddel.
Beschikbaar via nabestelling
Gewicht 185 g
Natrium bicarbonaat, ook wel baksoda, maagzout of zuiveringszout genoemd, is een rijsmiddel. Je gebruikt het in pannenkoeken, cakes en sodabrood. Je kan natriumbicarbonaat gebruiken in plaats van bakpoeder wanneer er voldoende zure componenten in het beslag zit. Anders kun je beter de wijnsteenbakpoeder gebruiken.
- 250 gram tarwebloem
- 250 gram tarwemeel
- 8 gram natriumbicarbonaat
- 8 gram zout
- 400 ml karnemelk
Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze goed. Doe er dan de karnemelk bij en meng het tot een kleverig deeg. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en vorm er snel een bal van. Druk de bal iets plat met je hand.
Leg het deeg op de bakplaat. Kerf het diep in kwarten in, net niet helemaal tot de onderkant. Bestuif met wat bloem.
Bak 30 minuten of totdat het brood gaar is – het moet goudbruin zijn en hol klinken als je op de onderkant klopt. Laat afkoelen op een rooster.